Business Challenge 3: Start met ‘waarom?’

In de vorige opdracht is het Business Canvas Model in kaart gebracht. Dit is het perspectief vanuit een bedrijf. Vandaag gaan we een verdieping maken op jouw persoonlijke drijfveer.

Wij geloven dat ondernemers met een sterke identiteit en visie de wereld kunnen verbeteren. De mindset die wij gebruiken om ondernemers te helpen, is gebaseerd op de Golden Circle van Simon Sinek. Hij is een Engelse auteur, spreker en consultant die mensen inspireert over leiderschap en management. Hij geeft aan dat de meest succesvolle bedrijven vanuit een why opereren. Niet vanuit de wat en hoe, maar vanuit de belangrijkste, soms ook lastigste, vraag: ‘waarom?’ In de Business Challenge van vandaag ga je op zoek naar jouw waarom.

golden-circle

1. Bekijk deze TedTalk.

Wij geloven dat de Golden Circle helpt om jezelf als bedrijf te onderscheiden. Het helpt je bovendien om mensen aan je te binden en jouw bedrijf betekenis te geven.

2. Beschrijf de why: waar geloof je in? Waarom wil je werken aan jouw bedrijf? Wat zorgt ervoor dat jij elke dag uit je bed stapt?
3. Beschrijf de how: hoe wil je dit bereiken?
4. Beschrijf de what: welke acties ga je uitvoeren om dat te bereiken?
5. Maak een kloppend verhaal van de Golden Circle van jouw bedrijf.
6. Bespreek de Golden Circle met collega’s, vrienden en familie. Komt je why over? Worden mensen geraakt door je why?
7. Ga met je Golden Circle aan de slag: gebruik het tijdens netwerkborrels, ga op zoek naar hoe andere ondernemingen de Golden Circle inzetten of neem jezelf op. Deze fase gebruik je om je Golden Circle aan te scherpen.
8. Ga werken vanuit je why: maak het zichtbaar in je organisatie, zowel intern als extern.

Wat is jouw visie betreft de Golden Circle? Ben je het er mee eens dat de waaromvraag ontzettend belangrijk is voor het succes van bedrijf? Graag komen wij in contact met jou!

waarom-2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *